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Upsetting food : three eras of food protest in the United States / / Jeffrey Haydu



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Autore: Haydu Jeffrey Visualizza persona
Titolo: Upsetting food : three eras of food protest in the United States / / Jeffrey Haydu Visualizza cluster
Pubblicazione: Philadelphia, Pennsylvania : , : Temple University Press, , 2021
Edizione: 1st ed.
Descrizione fisica: 1 online resource (225 pages)
Disciplina: 363.80973
Soggetto topico: Food industry and trade - Social aspects - United States
Health attitudes - United States - History
Natural foods - Social aspects - United States - History
Nota di bibliografia: Includes bibliographical references and index.
Nota di contenuto: Food politics: one movement, or many? -- Grahamites, 1830s-1840s -- Food progressives, 1890-1906 -- Organic food, 1960-1990 -- Comparing pasts and present.
Sommario/riassunto: "This book compares three food reform movements-Sylvester Graham's diet reform, John Harvey Kellogg's push for home economics, and the organic food movement of the 1960s and 1970s-to probe continuing consumer mistrust over the safety, nutrition, and 'naturalness' of food in the face of corporate technology"--
Titolo autorizzato: Upsetting food  Visualizza cluster
ISBN: 1-4399-2092-3
Formato: Materiale a stampa
Livello bibliografico Monografia
Lingua di pubblicazione: Inglese
Record Nr.: 9910820353403321
Lo trovi qui: Univ. Federico II
Opac: Controlla la disponibilità qui