Vai al contenuto principale della pagina
Titolo: | Inside ancient kitchens : new directions in the study of daily meals and feasts / / Edited by Elizabeth A. Klarich |
Pubblicazione: | Boulder, : University Press of Colorado, c2010 |
Edizione: | 1st ed. |
Descrizione fisica: | 1 online resource (279 p.) |
Disciplina: | 394.1 |
Soggetto topico: | Prehistoric peoples - Food |
Indians - Food | |
Food habits - History | |
Food preferences - History | |
Altri autori: | KlarichElizabeth |
Note generali: | Bibliographic Level Mode of Issuance: Monograph |
Nota di bibliografia: | Includes bibliographical references and index. |
Nota di contenuto: | Intro -- Contents -- Contributors -- Figures -- Tables -- Acknowledgments -- 1: Behind the Scenes and into the Kitchen -- 2: Food Preparation and Feasting in the Household and Political Economy of Pre-Hispanic Philippine Chiefdoms -- 3: The Cycle of Production, Preparation, and Consumption in a Northern Mesopotamian City -- 4: Fine Dining and Fabulous Atmosphere -- 5: Big Hearths and Big Pots -- 6: Maya Palace Kitchens -- 7: Feeding the Fire -- 8: The Wari Brewer Woman -- 9: Expanding the Feast -- 10: Making Meals (Matter) -- Index. |
Titolo autorizzato: | Inside ancient kitchens |
ISBN: | 1-60732-060-6 |
Formato: | Materiale a stampa |
Livello bibliografico | Monografia |
Lingua di pubblicazione: | Inglese |
Record Nr.: | 9910813665503321 |
Lo trovi qui: | Univ. Federico II |
Opac: | Controlla la disponibilità qui |