Vai al contenuto principale della pagina

Building a meal [[electronic resource] ] : from molecular gastronomy to culinary constructivism / / Hervé This ; translated by Malcolm DeBevoise



(Visualizza in formato marc)    (Visualizza in BIBFRAME)

Autore: This Hervé Visualizza persona
Titolo: Building a meal [[electronic resource] ] : from molecular gastronomy to culinary constructivism / / Hervé This ; translated by Malcolm DeBevoise Visualizza cluster
Pubblicazione: New York, : Columbia University Press, 2009
Descrizione fisica: 1 online resource (153 p.)
Disciplina: 641.5
Soggetto topico: Cookbooks
Molecular gastronomy
Food habits - France
Cooking, French
Cooking
Soggetto genere / forma: Electronic books.
Altri autori: DeBevoiseMalcolm  
Note generali: Includes index.
Nota di contenuto: Hard-boiled egg with mayonnaise -- Simple consommé -- Leg of lamb with green beans -- Steak and french fries -- Lemon meringue pie -- A new kind of chocolate mousse.
Sommario/riassunto: Considering six bistro favorites, Hervé This isolates the exact chemical properties that tickle our senses and stimulate our appetites. More important, he identifies methods of culinary construction that appeal to our memories, intelligence, and creativity.
Titolo autorizzato: Building a meal  Visualizza cluster
ISBN: 1-282-79642-9
9786612796425
0-231-51353-4
Formato: Materiale a stampa
Livello bibliografico Monografia
Lingua di pubblicazione: Inglese
Record Nr.: 9910457316603321
Lo trovi qui: Univ. Federico II
Opac: Controlla la disponibilità qui
Serie: Arts and traditions of the table.