Vai al contenuto principale della pagina

The sociology of food and agriculture / / Michael Carolan



(Visualizza in formato marc)    (Visualizza in BIBFRAME)

Autore: Carolan Michael Visualizza persona
Titolo: The sociology of food and agriculture / / Michael Carolan Visualizza cluster
Pubblicazione: London : , : Routledge, , 2012
Descrizione fisica: 1 online resource (325 p.)
Disciplina: 635
Soggetto topico: Agriculture - History
Agriculture - Social aspects - History
Food - Social aspects - History
Soggetto genere / forma: Electronic books.
Note generali: Bibliographic Level Mode of Issuance: Monograph
Nota di bibliografia: Includes bibliographical references and index.
Nota di contenuto: 1. Introduction -- 2. The changing structure of agriculture : theoretical debates and empirical trends -- 3. Understanding the food system : past, present and future -- 4. Malnutrition : hidden and visible -- 5. Community, labor, and peasantries -- 6. Food and culture -- 7. Agrobiocultural diversity and knowledge transfer -- 8. How much is enough? -- 9. Agroecosystems and the nature of "natures" -- 10. Food, agriculture, and the environment -- 11. Alternative agrofood networks -- 12. Avoiding the "traps" in agrifood studies -- 13. Looking back.and forward.
Titolo autorizzato: The sociology of food and agriculture  Visualizza cluster
ISBN: 1-136-48817-0
0-203-13679-9
Formato: Materiale a stampa
Livello bibliografico Monografia
Lingua di pubblicazione: Inglese
Record Nr.: 9910457676803321
Lo trovi qui: Univ. Federico II
Opac: Controlla la disponibilità qui
Serie: Earthscan food and agriculture.