Vai al contenuto principale della pagina
Autore: | Haydu Jeffrey |
Titolo: | Upsetting food : three eras of food protest in the United States / / Jeffrey Haydu |
Pubblicazione: | Philadelphia, Pennsylvania : , : Temple University Press, , 2021 |
Edizione: | 1st ed. |
Descrizione fisica: | 1 online resource (225 pages) |
Disciplina: | 363.80973 |
Soggetto topico: | Food industry and trade - Social aspects - United States |
Health attitudes - United States - History | |
Natural foods - Social aspects - United States - History | |
Nota di bibliografia: | Includes bibliographical references and index. |
Nota di contenuto: | Food politics: one movement, or many? -- Grahamites, 1830s-1840s -- Food progressives, 1890-1906 -- Organic food, 1960-1990 -- Comparing pasts and present. |
Sommario/riassunto: | "This book compares three food reform movements-Sylvester Graham's diet reform, John Harvey Kellogg's push for home economics, and the organic food movement of the 1960s and 1970s-to probe continuing consumer mistrust over the safety, nutrition, and 'naturalness' of food in the face of corporate technology"-- |
Titolo autorizzato: | Upsetting food |
ISBN: | 1-4399-2092-3 |
Formato: | Materiale a stampa |
Livello bibliografico | Monografia |
Lingua di pubblicazione: | Inglese |
Record Nr.: | 9910795186503321 |
Lo trovi qui: | Univ. Federico II |
Opac: | Controlla la disponibilità qui |