Vai al contenuto principale della pagina
Autore: | Pilcher Jeffrey M. <1965-> |
Titolo: | Planet taco : a global history of Mexican food / / Jeffrey M. Pilcher |
Pubblicazione: | Oxford ; ; New York : , : Oxford University Press, , 2012 |
Descrizione fisica: | 1 online resource (311 pages) : illustrations, maps |
Disciplina: | 641.5972 |
Soggetto topico: | Cooking, Mexican - History |
Cooking, Mexican - Social aspects - History | |
Ethnicity - Mexico | |
Food habits - Mexico - History | |
Globalization - Social aspects - History | |
Mexican Americans - Food - History | |
Sovereignty - Social aspects - Mexico - History | |
Tacos - History | |
Soggetto genere / forma: | Electronic books. |
Note generali: | Bibliographic Level Mode of Issuance: Monograph |
Nota di bibliografia: | Includes bibliographical references (pages 268-282) and index. |
Nota di contenuto: | Introduction: A Tale of Two Tacos -- Part I. Proto-Tacos -- Maize and the Making of Mexico -- Burritos in the Borderlands -- Part II. National Tacos -- From the Pastry War to Parisian Mole -- The Rise and Fall of the Chili Queens -- Inventing the Mexican American Taco -- Part III. Global Tacos -- The First Wave of Global Mexican -- The Blue Corn Bonanza -- Conclusion: The Battle of the Taco Trucks -- Glossary. |
Titolo autorizzato: | Planet taco |
ISBN: | 0-19-065577-1 |
0-19-990848-6 | |
Formato: | Materiale a stampa |
Livello bibliografico | Monografia |
Lingua di pubblicazione: | Inglese |
Record Nr.: | 9910452398003321 |
Lo trovi qui: | Univ. Federico II |
Opac: | Controlla la disponibilità qui |