Vai al contenuto principale della pagina
Autore: | Cristiano Ciappei |
Titolo: | La valorizzazione economica delle tipicità rurali tra localismo e globalizzazione / / a cura di Cristiano Ciappei |
Pubblicazione: | Firenze University Press, 2006 |
Firenze : , : Firenze University Press, , 2006 | |
Descrizione fisica: | 1 online resource (412 pages) : digital, PDF file(s) |
Disciplina: | 338 |
Soggetto topico: | Rural development - Italy |
Sociology & Social History | |
Social Sciences | |
Social Conditions | |
Soggetto non controllato: | economia agraria |
typical products | |
prodotti tipici | |
agricultural economics | |
Persona (resp. second.): | CiappeiCristiano |
Note generali: | Collected essays. |
Nota di bibliografia: | Includes bibliographical references and index. |
Sommario/riassunto: | For over twenty years now, the agri-foodstuffs sector has been marked by an ongoing revaluation of the typical product. Such products encompass an increasingly intangible value connected, not only with their intrinsic qualities, but also with what is evoked by the production methods and the context from which they originate. The typical product is identified by a decided stability in the features, deriving from the concentration of a major historic tradition in geographically small territories by a relatively restricted human group. As a result, in general, the local identity tends to predominate over the image of the firm. This accentuates the most significant strategic phenomenon: the collaboration between direct competitors implemented by the producers. |
Titolo autorizzato: | Valorizzazione economica delle tipicità rurali tra localismo e globalizzazione |
ISBN: | 88-8453-446-1 |
Formato: | Materiale a stampa |
Livello bibliografico | Monografia |
Lingua di pubblicazione: | Italiano |
Record Nr.: | 9910131957003321 |
Lo trovi qui: | Univ. Federico II |
Opac: | Controlla la disponibilità qui |