02140nam 2200457 450 991041065410332120230221054924.01-912702-70-3(CKB)4100000011354468(NjHacI)994100000011354468(oapen)https://directory.doabooks.org/handle/20.500.12854/82327(EXLCZ)99410000001135446820220929d2020 uy 0engur|||||||||||txtrdacontentcrdamediacrrdacarrierEuropean Religious Cultures Essays offered to Christopher Brooke on the occasion of his eightieth birthday /edited by Miri RubinLondon2020London :University of London Press,2020.©20201 online resource (xii, 154 pages)IHR shorts1-912702-71-1 European Religious Cultures is a set of stimulating essays first written as offerings for Christopher Brooke on his eightieth birthday. They are now gathered for the enjoyment of all those interested in the history of religious cultures. They address a variety of practices in religious life -- among them pilgrimage and the urban cult of saints, the monastic performance of liturgy, the choice to enter the priesthood -- and situate them within the life-cycles and social relations of medieval Europeans. The authors have been inspired by Christopher Brooke's own interests over a long and fruitful career. First published in 2008, European Religious Cultures is now reissued as an Open Access edition with a new introduction by Professor Miri Rubin.IHR shorts.European Religious CulturesReligionEuropeReligionEuropeReligious life and customsReligion.274.03Rubin Miri1956-,edt749606Rubin Miri1956-NjHacINjHaclBOOK9910410654103321European Religious Cultures3009761UNINA03062 am 2200733 n 450 991059499930332120220901979-1-259-93057-610.4000/books.res.8909(CKB)4100000012893231(FrMaCLE)OB-res-8909(oapen)https://directory.doabooks.org/handle/20.500.12854/95318(EXLCZ)99410000001289323120220926j|||||||| ||| 0itauu||||||m||||txtrdacontentcrdamediacrrdacarrierUomini e diete Cibo, maschilità, stili di vita /Vulca FidoliniTorino Rosenberg & Sellier20221 online resource (128 p.)Questioni di genere979-1-259-93054-5 In che modo le scelte alimentari partecipano ai processi di identificazione di genere? Che legami esistono, oggigiorno, tra i modi di essere e dirsi maschi e le pratiche alimentari adottate dagli uomini? Tramite lo studio di regimi alimentari (diete vegetariane, vegane, digiuno, riduzione del consumo di carne...), di tecniche di cura del corpo e della salute, e tramite l’esplorazione delle asimmetrie che caratterizzano il ruolo degli uomini e delle donne in cucina, il volume interroga i processi contemporanei di costruzione delle maschilità in età adulta, in Francia e in Italia. Una ricerca originale, ancorata su dati empirici, che esplora gli stili di vita odierni, le disuguaglianze sociali nell’accesso ai consumi, e gli inattesi intrecci fra cibo, scelte a tavola e riconfigurazioni della maschilità.Social IssuesSociologystudi di generegenere e alimentazionestudi sulla maschilitàcostruzione della maschilitàétudes sur le genregenre et nutritionétudes sur la masculinitéconstruction de la masculinitéstudies on gendergender and nutritionstudies on masculinityconstruction of masculinitystudies on gendergender and nutritionstudies on masculinityconstruction of masculinitySocial IssuesSociologystudi di generegenere e alimentazionestudi sulla maschilitàcostruzione della maschilitàétudes sur le genregenre et nutritionétudes sur la masculinitéconstruction de la masculinitéstudies on gendergender and nutritionstudies on masculinityconstruction of masculinityFidolini Vulca767279Stagi Luisa487054FR-FrMaCLEBOOK9910594999303321Uomini e diete3086834UNINA