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1. |
Record Nr. |
UNIPARTHENOPE000013977 |
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Autore |
Bertoni, Alberto |
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Titolo |
Il governo della liquidità bancaria nelle esperienze italiane del secondo dopoguerra / Alberto Bertoni |
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Pubbl/distr/stampa |
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Milano : A. Giuffrè, 1965 |
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Descrizione fisica |
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Collana |
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Istituto di economia aziendale dell'Università commerciale L. Bocconi, Milano . Ser. 5 ; 2 |
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Disciplina |
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Collocazione |
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Formato |
Materiale a stampa |
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Livello bibliografico |
Monografia |
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2. |
Record Nr. |
UNINA990007486150403321 |
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Autore |
Laberenne, Paul |
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Titolo |
L'origine des Mondes / Paul Labérenne |
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Pubbl/distr/stampa |
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Paris : éd. Hier et aujourd'hui, 1947 |
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Descrizione fisica |
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Locazione |
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Collocazione |
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Lingua di pubblicazione |
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Formato |
Materiale a stampa |
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Livello bibliografico |
Monografia |
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3. |
Record Nr. |
UNISALENTO991002030519707536 |
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Autore |
Pellini, Pierluigi |
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Titolo |
Generi, ideologie, dettagli : sul Capolavoro sconosciuto di Balzac / Pierluigi Pellini |
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Pubbl/distr/stampa |
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ISBN |
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Descrizione fisica |
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Collana |
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Disciplina |
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Soggetti |
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Balzac, Honorè : de< 1799-1850> |
Balzac, Honorè : de< 1799-1850> |
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Lingua di pubblicazione |
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Formato |
Materiale a stampa |
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Livello bibliografico |
Monografia |
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Nota di bibliografia |
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4. |
Record Nr. |
UNINA9910298653003321 |
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Autore |
Baglio Ettore |
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Titolo |
Chemistry and Technology of Yoghurt Fermentation / / by Ettore Baglio |
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Pubbl/distr/stampa |
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Cham : , : Springer International Publishing : , : Imprint : Springer, , 2014 |
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ISBN |
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Edizione |
[1st ed. 2014.] |
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Descrizione fisica |
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1 online resource (62 p.) |
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Collana |
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Chemistry of Foods, , 2199-689X |
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Disciplina |
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Soggetti |
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Food—Biotechnology |
Nutrition |
Biochemistry |
Food Science |
Nutrition |
Biochemistry, general |
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Lingua di pubblicazione |
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Formato |
Materiale a stampa |
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Livello bibliografico |
Monografia |
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Note generali |
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Description based upon print version of record. |
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Nota di bibliografia |
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Includes bibliographical references at the end of each chapters. |
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Nota di contenuto |
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The Modern Yoghurt. Introduction to Fermentative Processes -- The Yoghurt. Chemical and Technological Profiles -- The Industry of Yoghurt. Formulations and Food Additives. |
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Sommario/riassunto |
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This Brief reviews the chemistry behind the production of yoghurt through acidification of milk. It quantifies the changes in physical and chemical properties of yoghurt during fermentation with microbial organisms (such as Lactobacillus bulgaricus and Streptococcus thermophilus). It has been found that this symbiosis has an optimal development at a temperature of ca. 45°C with the transformation of lactose into lactic acid and small amounts of acetaldehyde, diacetyl and volatile acids. This Brief explains the chemical and physical results of the fermentation process, such as precipitation of proteins and the acid coagulation of milk with a clot formation in the final semi-solid mass. The Brief sheds light on the accomplishments of the fermenting organisms: they are responsible for the biochemical reactions of carbohydrate metabolism, proteolysis, lipolysis and flavour production in the process of yoghurt production. It also briefly reviews formulations and food additives used in the modern yoghurt producing |
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