1.

Record Nr.

UNISALENTO991003437219707536

Autore

Giorgi, Giorgetto

Titolo

"L'Astrée" di Honeré d'Urfé tra barocco e classicismo / Giorgetto Giorgi

Pubbl/distr/stampa

Firenze : La nuova Italia, 1974

Descrizione fisica

100 p. ; 25 cm

Collana

Pubblicazioni della Facoltà di lettere e filosofia dell'Università di Pavia ; 20

Disciplina

843.4

Soggetti

Urfé, Honoré : d'. L'astrée

Urfé, Honoré : d'. L'astrée

Lingua di pubblicazione

Italiano

Formato

Materiale a stampa

Livello bibliografico

Monografia

Note generali

In testa al front.: Istituto di lingua e letteratura francese



2.

Record Nr.

UNINA9911006565103321

Titolo

Renewable resources for functional polymers and biomaterials : polysaccharides, proteins and polyesters / / edited by Peter A. Williams

Pubbl/distr/stampa

Cambridge [England], : RSC Pub., 2011

ISBN

1-62870-152-8

1-84973-351-1

Edizione

[1st ed.]

Descrizione fisica

1 online resource (457 p.)

Collana

RSC polymer chemistry series, , 2044-0790 ; ; 1

Altri autori (Persone)

WilliamsPeter A

Disciplina

572.33

Soggetti

Renewable energy sources

Renewable natural resources

Polymerization

Polymers

Biomedical materials

Lingua di pubblicazione

Inglese

Formato

Materiale a stampa

Livello bibliografico

Monografia

Note generali

Description based upon print version of record.

Nota di bibliografia

Includes bibliographical references and index.

Nota di contenuto

Renewable Resources for Functional Polymers and Biomaterials_Publicity; i-iv.PDF.pdf; v-vi; vii-xvi; 1-14; 15-47; 48-87; 88-129; 130-165; 166-185; 186-209; 210-260; 261-291; 292-318; 319-345; 346-370; 371-398; 399-429; 430-440

Sommario/riassunto

This book details polysaccharides and other important biomacromolecules covering their source, production, structures, properties, and current and potential application in the fields of biotechnology and medicine. It includes a systematic discussion on the general strategies of isolation, separation and characterization of polysaccharides and proteins. Subsequent chapters are devoted to polysaccharides obtained from various sources, including botanical, algal, animal and microbial. In the area of botanical polysaccharides, separate chapters are devoted to the sources, structure, properties and