1.

Record Nr.

UNINA990001697590403321

Autore

Parisi, Pericle

Titolo

La vacca da latte in Italia secondo le risultanze del censimento del bestiame (19 marzo 1930) con particolare riferimento alla Provincia di Mantova / Pericle Parisi

Pubbl/distr/stampa

Mantova : L'Artistica, 1934

Descrizione fisica

49 p. ; 25 cm

Disciplina

636.214 2

Locazione

FAGBC

Collocazione

60 OP. 13/7

Lingua di pubblicazione

Italiano

Formato

Materiale a stampa

Livello bibliografico

Monografia

2.

Record Nr.

UNINA9910148729803321

Autore

Cancler Carole

Titolo

The Home Preserving Bible : A Complete Guide to Every Type of Food Preservation with Hundreds of Delicious R

Pubbl/distr/stampa

New York : , : Dorling Kindersley Publishing, Incorporated, , 2012

©2012

ISBN

1-61564-296-X

1-101-59819-0

Edizione

[1st ed.]

Descrizione fisica

xix, 444 p. : ill.  ; ; 24 cm

Disciplina

641.4/2

Soggetti

Canning and preserving

Lingua di pubblicazione

Inglese

Formato

Materiale a stampa

Livello bibliografico

Monografia

Note generali

"A living free guide."

"A complete guide to every type of food preservation, with hundreds of delicious recipes"--Cover.

Nota di bibliografia

Includes bibliographical references (p. [423]-426) and index.



Nota di contenuto

Part 1: Essential concepts. Overview of food preservation -- Drying foods -- Fermenting foods -- Pickling foods -- Curing meat and fish -- Sealing foods -- Canning foods -- Cellaring foods -- Freezing foods.  Part 2: Recipes. Dried foods -- Fermented foods -- Pickled foods -- Cured meat and fish -- Sealed foods -- Canned fruits -- Canned tomatoes -- Canned pickled vegetables -- Canned savory sauces, relishes, and chutneys -- Canned jam and other sweet sauces -- Canned low-acid foods.